blog

Van trio naar kwartet

Publicatiedatum: 01-12-2011

Scheres Containers schaft MAN TGS 35.400 8x4-4 BL aan

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt Jac Scheres van Scheres Containers in Echt zich bezig met containers. Het bedrijf laadt en lost echter ook zand, grind en stenen en zorgt in de wintermaanden voor sneeuwvrije wegen. En dat doet Scheres sinds kort niet met drie, maar met vier MANs.

Dat Jac Scheres een voorliefde heeft voor MAN is wel duidelijk, met de recentelijke toevoeging van een TGS 35.400 8x4-4 BL aan het wagenpark. "Het zijn erg goede vrachtauto's die goed op hun taak zijn berekend. De eerste schaften we zeven jaar geleden aan en inmiddels zijn we alweer aan de vierde toe." Die vierde is dus de eerdergenoemde TGS, eenzelfde type vrachtauto als de andere MANs van Scheres. We hebben ook nog een andere TGS en twee van zijn voorgangers, de TGA, omdat we veel werkzaamheden in de bouw verrichten. Daar is veel tractie gewenst en dan zijn deze typen vrachtauto het meest geschikt."

Multitalent
Dat de TGS 35.400 is voorzien van een autolaadkraan, komt goed van pas bij de diverse werkzaamheden van Scheres Containers. "Met de kraan kunnen we zand, grind en stenen laden en lossen en hijswerkzaamheden verrichten. Bovendien is dit een state-of-the-art kraan die je kunt 'opvouwen' zonder hem af te hoeven bouwen. Dat scheelt enorm veel tijd." Jac Scheres gebruikt de MAN uiteraard ook voor zijn core business: containerverhuur. "Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons aankloppen voor de huur van een container. Of het nu om een minicontainer of om een afvalcontainer van 40 kubieke meter inhoud gaat, wij leveren 'm." En dat de nieuwe TGS van Scheres een echt multitalent is, blijkt uit zijn winterse werkzaamheden. Jac: "Als de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, dan doet deze MAN dienst als strooiauto en zelfs als sneeuwschuiver." De nieuwe MAN TGS van Scheres Containers is voorzien van een state-of-the-art autolaadkraan.